ViktVäktarna
Laktosfri
Vegetariskt
Belugabolognese med spaghetti
3.56 (236)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olja
- salt
- tomatpuré
- vitlök
Belugalinser
1 dl
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Olja
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Rött matlagningsvin
½ dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad oregano
1 tsk
Lagerblad
1 st
Chili flakes
Salt
Spaghetti
125 g
Parmesanost
1 bit
Cocktailtomater
250 g
Timjan
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 484 kcal
- Fett:
- 7 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten och spara till punkt 5.
Hacka gul lök. Skala och grovriv morot. Finriv parmesanost.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs gul lök och tomatpuré ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök och rött matlagningsvin. Låt koka ca 2 min, tills ca hälften av vätskan kokat in.
Tillsätt krossade tomater, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano och lagerblad. Koka upp och sjud ca 20 min. Blanda ner rivna morötter och kokta linser. Smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Toppa belugabolognesen med riven parmesan och färsk timjan. Servera med spaghetti och cocktailtomater.
Smaklig måltid!