Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris

ViktVäktarna

Laktosfri

Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris

4.06 (1022)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Kycklingfilé
300 g
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Gurka
1 st
Salladslök
½ förp
Jasminris
1 dl
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
393 kcal
Fett:
6 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten med smulad kycklingbuljong i en stekgryta. Lägg försiktigt i kycklingen. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt svalna i buljongen, eller lägg över i kallt vatten om du har bråttom.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna. 
 Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, socker, sesamolja, sambal oelek och finriven vitlök i en rymlig bunke. 
Strimla gurka och salladslök fint. 
Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den lätt med en kavel. Dra isär kycklingen så den blir trådig. Blanda ner den i bunken med dressingen.
Blanda ner gurka och salladslök i bunken med kycklingen. Lägg upp i djupa skålar och toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!