ViktVäktarna
Laktosfri
Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris
4.06 (1022)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- sambal oelek
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Kycklingfilé
300 g
Japansk soja
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Gurka
1 st
Salladslök
½ förp
Jasminris
1 dl
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 393 kcal
- Fett:
- 6 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten med smulad kycklingbuljong i en stekgryta. Lägg försiktigt i kycklingen. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt svalna i buljongen, eller lägg över i kallt vatten om du har bråttom.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, socker, sesamolja, sambal oelek och finriven vitlök i en rymlig bunke.
Strimla gurka och salladslök fint.
Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den lätt med en kavel. Dra isär kycklingen så den blir trådig. Blanda ner den i bunken med dressingen.
Blanda ner gurka och salladslök i bunken med kycklingen. Lägg upp i djupa skålar och toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!