Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris
25-35
Laktosfri
9
Points®värde per portion

Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • sambal oelek

Kyckling

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Kycklingfilé
300 g

Dressing

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Gurka
1 st
Salladslök
½ förp

Till servering

Jasminris
1 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kyckling: Koka upp vatten med smulad kycklingbuljong i en stekgryta. Lägg försiktigt i kycklingen. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt svalna i buljongen, eller lägg över i kallt vatten om du har bråttom.
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna. 
  4. Dressing: Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, socker, sesamolja, sambal oelek och finriven vitlök i en rymlig bunke. 
  5. Strimla gurka och salladslök fint. 
  6. Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den lätt med en kavel. Dra isär kycklingen så den blir trådig. Blanda ner den i bunken med dressingen.
  7. Blanda ner gurka och salladslök i bunken med kycklingen. Lägg upp i djupa skålar och toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasminris.