Citronstekt kycklingfilé med rostad morotskräm och ruccola
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Citronstekt kycklingfilé med rostad morotskräm och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vatten

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Rostad morotskräm

Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Smör (Mjölk)
1 ½ msk
Olivolja
1 ½ msk
Torkad dragon
1 tsk
Vatten
1 dl
Salt
Svartpeppar

Citronstekt kyckling

Citron
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja

Tillbehör

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 566 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
  3. Skär morötter i stubbar. Klyfta rödlök. Lägg på plåten bredvid potatisen och rosta ca 18 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
  4. Citronstekt kyckling: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé på längden och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över citronskal.
  5. Rostad morotskräm: Lägg rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk) och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Klyfta resten av citronen. Servera citronstekt kyckling med rostad potatis, morotskräm och citronklyfta. Toppa med ruccola!