Senapsbiffar med löksky, persilja och gurka
25-35
Laktosfri

Senapsbiffar med löksky, persilja och gurka

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • socker
  • vetemjöl
  • vatten

Senapsbiffar

Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja

Löksky

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt

Till servering

Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Gurka
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 511 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Senapsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
  5. Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten och kinesisk soja. Sjud ca 5 min och smaka av med lite salt.
  6. Grovhacka bladpersilja och skär gurkan i stavar. Servera senapsbiffar med löksky, nykokt potatis och gurka. Toppa med persilja!