Köttbullar i tomatsås med linguine
30-40
Laktosfri

Köttbullar i tomatsås med linguine

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker
  • salt

Tomatsås

Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk

Köttbullar

Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Nötfärs
250 g

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Morot
1 st
Gurka
1 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 700 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
  2. Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt löken, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs på medelvärme ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud ca 10 min under lock.
  3. Köttbullar: Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt, malen kanel och nötfärs i en bunke. Forma till ca 8 köttbullar.
  4. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skala morot. SKär morot och gurka i stavar. Lägg alla grönsaker i skålar.
  7. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.