Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter
25-35
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt

Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • sambal oelek
  • socker
  • nudelvatten
  • salt

Asiatiska chilinudlar

Zucchini
½ st
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
3 klyfta
Tofu (Sojabönor)
100 g
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Neutral olja
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
½ dl
Sambal oelek
½ msk
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt

Till servering

Lime
1 st
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 565 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla zucchini och det gröna på salladslöken (spara till servering). Skär resten av salladslöken (ljusa delen) i ca 2 cm bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
  2. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
  3. Asiatiska chilinudlar: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och zucchini ca 3 min. Tillsätt den ljusa delen av salladslöken, ingefära och vitlök, fräs ytterligare 1 min. 
  4. Blanda ner japansk soja, hoisinsås, sambal oelek, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Tillsätt avhällda äggnudlar och blanda ordentligt. Smaka av med lite fisksås. 
  5. Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med strimlad salladslök, cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.