0,7 kg CO2e
Laktosfri
Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs
4.17 (1445)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 förp
Rödkål
100 g
Gurka
½ st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Sesamolja
1 tsk
Minutfilé
330 g
Flytande honung
1 ½ msk
Japansk soja
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 741 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs, japansk soja och sesamolja i en liten skål.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna gurka och grovriv morot.
Blanda flytande honung, japansk soja och sambal oelek i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kyckling minutfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Skär kycklingen i mindre bitar.
Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!