Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs
0,7 kg CO2e
Laktosfri

Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs

4.17 (1445)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Rödkål
100 g
Gurka
½ st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Minutfilé
330 g
Flytande honung
1 ½ msk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
741 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs, japansk soja och sesamolja i en liten skål.
 Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna gurka och grovriv morot.
Blanda flytande honung, japansk soja och sambal oelek i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kyckling minutfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Skär kycklingen i mindre bitar.
Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!