Japan
Laktosfri
Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime
4.37 (133)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Ingefära
1 bit
Spetskål
1 st
Chili flakes
½ tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
Fläskkotlett
300 g
Ägg
1 st
Vetemjöl
½ dl
Panko
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Jasminris
125 g
Teriyakisås
½ förp
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 910 kcal
- Fett:
- 43 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de fått fin färg.
Skala och finhacka ingefära. Finstrimla spetskål. Lägg allt i en bunke och blanda med socker, chili flakes, vitvinsvinäger, japansk soja, majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i två skivor. Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletterna med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta lime. Servera krispig tonkatsu med nykokt jasminris, spetskålsslaw och limeklyfta. Ringla teriyakisås över det frasiga köttet och strö över de rostade sesamfröna.
Smaklig måltid!