Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime

Japan

Laktosfri

Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime

4.37 (133)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Ingefära
1 bit
Spetskål
1 st
Chili flakes
½ tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Fläskkotlett
300 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Panko
1 dl
(Vete)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Olja
Jasminris
125 g
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
910 kcal
Fett:
43 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de fått fin färg.
 Skala och finhacka ingefära. Finstrimla spetskål. Lägg allt i en bunke och blanda med  socker, chili flakes, vitvinsvinäger, japansk soja, majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
 Skär fläskkotlett i två skivor. Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletterna med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta lime. Servera krispig tonkatsu med nykokt jasminris, spetskålsslaw och limeklyfta. Ringla teriyakisås över det frasiga köttet och strö över de rostade sesamfröna.
Smaklig måltid!