Pork ramen - Nudelsoppa med sojastekt fläskfärs, löskokt ägg och shiitakesvamp

Japan

Laktosfri

Pork ramen - Nudelsoppa med sojastekt fläskfärs, löskokt ägg och shiitakesvamp

4.33 (122)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk soja
50 ml
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Shiitake
100 g
Pak choy
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olja
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Vitlök
1 klyfta
Ägg
2 st
(Ägg)
Salladslök
1 förp
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
762 kcal
Fett:
40 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme ca 20 min. 
 Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och i kallt vatten. Skala äggen. 
 Kvarta shiitake. Skär pak choy i mindre bitar. Finstrimla salladslök och grovhacka koriander.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs ca 7 min, tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Tillsätt shiitake och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i två djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med sojastekt fläskfärs, ägg, salladslök, koriander och chili flakes. Servera direkt.
Smaklig måltid!