Japan
Laktosfri
Pork ramen - Nudelsoppa med sojastekt fläskfärs, löskokt ägg och shiitakesvamp
4.33 (122)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- olja
- vatten
- vitvinsvinäger
Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk soja
50 ml
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja
1 msk
Shiitake
100 g
Pak choy
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olja
Soja- och ingefärssås
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Ägg
2 st
Salladslök
1 förp
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 762 kcal
- Fett:
- 40 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme ca 20 min.
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och i kallt vatten. Skala äggen.
Kvarta shiitake. Skär pak choy i mindre bitar. Finstrimla salladslök och grovhacka koriander.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs ca 7 min, tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt shiitake och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i två djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med sojastekt fläskfärs, ägg, salladslök, koriander och chili flakes. Servera direkt.
Smaklig måltid!