Krämig gryta med fläskkotlett och svamp
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- vatten
- kycklingbuljong
Fläskgryta
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Tomat
2 st
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Majsstärkelse
½ msk
Till servering
Mospotatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Hacka gul lök. Kvarta champinjoner. Tärna tomater. Strimla röd chili. Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora bitar.
- Fläskgryta: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekgryta. Bryn fläskköttet, gul lök och champinjoner ca 5 min. Krydda med paprikapulver, torkad timjan och salt. Tillsätt tärnade tomater, pressad vitlök, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 25 min, rör om då och då.
- Blanda ner minifraiche, strimlad röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka) och majsstärkelse, utblandad i ½ msk vatten. Sjud ytterligare ca 5 min och smaka av med lite salt.
- Pressad potatis: Häll av potatisen och pressa med en potatispress. Om du inte har en potatispress går det självklart bra att servera den som den är.
- Grovhacka bladpersilja. Toppa fläskgrytan med bladpersilja och servera med pressad potatis.