Svampwok med hoisinsås och cashewnötter

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Svampwok med hoisinsås och cashewnötter

3.58 (279)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Champinjoner
200 g
Broccoli
1 st
Grön paprika
1 st
Sesamolja
½+½ tsk
(Sesamfrön)
Cashewnötter
30 g
(Cashewnötter)
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Hoisinsås, (50 ml)
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Risnudlar, (90 g)
½ förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
406 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
Skär champinjoner i tjocka skivor. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Strimla grön paprika. 
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp ½ tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek cashewnötter tills de fått fin färg. Lyft över till en skärbräda och grovhacka nötterna. Spara stekpannan.
Hetta upp ½ tsk sesamolja i den sparade stekpannan. Fräs champinjoner, chili flakes och salt ca 4 min, tills de har fått fin färg. Tillsätt broccoli och grön paprika. Fräs ytterligare ca 4 min, tills grönsakerna mjuknat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner avhällda risnudlar, hoisinsås och cashewnötter till stekpannan. Stek ytterligare ca 2 min, toppa med koriander.
Smaklig måltid!