Svampwok med hoisinsås och cashewnötter
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Svampwok med hoisinsås och cashewnötter

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Svampwok

Champinjoner
200 g
Broccoli
1 st
Grön paprika
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
½+½ tsk
Cashewnötter (Cashewnötter)
30 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Hoisinsås, (50 ml) (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp

Till servering

Risnudlar, (90 g)
½ förp
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Skär champinjoner i tjocka skivor. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Strimla grön paprika. 
  3. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Svampwok: Hetta upp ½ tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek cashewnötter tills de fått fin färg. Lyft över till en skärbräda och grovhacka nötterna. Spara stekpannan.
  5. Hetta upp ½ tsk sesamolja i den sparade stekpannan. Fräs champinjoner, chili flakes och salt ca 4 min, tills de har fått fin färg. Tillsätt broccoli och grön paprika. Fräs ytterligare ca 4 min, tills grönsakerna mjuknat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Blanda ner avhällda risnudlar, hoisinsås och cashewnötter till stekpannan. Stek ytterligare ca 2 min, toppa med koriander.