Svampwok med hoisinsås och cashewnötter
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Svampwok
Champinjoner
200 g
Broccoli
1 st
Grön paprika
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
½+½ tsk
Cashewnötter (Cashewnötter)
30 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Hoisinsås, (50 ml) (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Till servering
Risnudlar, (90 g)
½ förp
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
- Förberedelser: Skär champinjoner i tjocka skivor. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Strimla grön paprika.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Svampwok: Hetta upp ½ tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek cashewnötter tills de fått fin färg. Lyft över till en skärbräda och grovhacka nötterna. Spara stekpannan.
- Hetta upp ½ tsk sesamolja i den sparade stekpannan. Fräs champinjoner, chili flakes och salt ca 4 min, tills de har fått fin färg. Tillsätt broccoli och grön paprika. Fräs ytterligare ca 4 min, tills grönsakerna mjuknat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner avhällda risnudlar, hoisinsås och cashewnötter till stekpannan. Stek ytterligare ca 2 min, toppa med koriander.