Hamburgare i bröd med stekta grönsaker
25-35
15
Points®värde per portion

Hamburgare i bröd med stekta grönsaker

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vitlök
  • ketchup
  • sambal oelek

Hamburgare

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
½ tsk

Grönsaker

Purjolök
½ st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Ketchup
½ msk
Sambal oelek
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Hamburgare: Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare.  
  2. Grönsaker: Strimla purjolök. Skiva zucchini och vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök och zucchini ca 4 min. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och täck med folie. Spara stekpannan. 
  3. Hamburgare: Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
  4. Hetta upp den sparade stekpannan och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
  5. Blanda ihop matyoghurt, ketchup och sambal oelek till en dressing.
  6. Fyll hamburgerbröd med stekta grönsaker, nystekta burgare och en klick dressing.