25-35
15
Points®värde per portion
Hamburgare i bröd med stekta grönsaker
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vitlök
- ketchup
- sambal oelek
Hamburgare
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
½ tsk
Grönsaker
Purjolök
½ st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Ketchup
½ msk
Sambal oelek
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Hamburgare: Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare.
- Grönsaker: Strimla purjolök. Skiva zucchini och vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök och zucchini ca 4 min. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och täck med folie. Spara stekpannan.
- Hamburgare: Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
- Hetta upp den sparade stekpannan och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
- Blanda ihop matyoghurt, ketchup och sambal oelek till en dressing.
- Fyll hamburgerbröd med stekta grönsaker, nystekta burgare och en klick dressing.