ViktVäktarna
Hamburgare i bröd med stekta grönsaker
3.92 (747)
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vitlök
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
½ tsk
Purjolök
½ st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Hamburgerbröd
2 st
Matyoghurt
½ dl
Ketchup
½ msk
Sambal oelek
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 503 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare.
Strimla purjolök. Skiva zucchini och vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök och zucchini ca 4 min. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och täck med folie. Spara stekpannan.
Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
Hetta upp den sparade stekpannan och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Blanda ihop matyoghurt, ketchup och sambal oelek till en dressing.
Fyll hamburgerbröd med stekta grönsaker, nystekta burgare och en klick dressing.
Smaklig måltid!