Citronkyckling med parmesanspaghetti
25-35
11
Points®värde per portion

Citronkyckling med parmesanspaghetti

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • kycklingbuljong

Citronkyckling

Gul lök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Broccoli
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Citron
½ st
Persillade (Svaveldioxid)
1 tsk
Kycklingbuljong
¼ tärning

Till servering

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Spaghetti (Vete)
125 g
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Stek broccolibuketterna i lite olja och servera vid sidan av, istället för att koka dem.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Finriv parmesanost. Dela broccoli i buketter. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara till steg 5). Skär kycklingfilé i mindre bitar.
  3. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna (se tips!) koka med de sista 2 minuterna. Spara lite av pastavattnet.
  4. Citronkyckling: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om ca 4 min och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök och fräs ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner pressad citronsaft och persillade.
  5. Blanda ner smulad kycklingbuljong och minifraiche och sjud ca 2 min. Tillsätt avhälld pasta, broccoli och riven parmesanost till kycklingpannan. Låt allt bli varmt ca 1 min. Späd eventuellt lite med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner citronskal.
  6. Servera citronkyckling med parmesanspaghetti.