Laxgryta med tomat och dragon
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
- sambal oelek
- grönsaksbuljong
- socker
Laxgryta
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morötter
150 g
Laxfilé (Fisk)
270 g
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad dragon
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Sambal oelek
2 krm
Grönsaksbuljong
½ tärning
Socker
½ krm
Till servering
Basmatiris
1 dl
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Hacka schalottenlök och vitlök. Skala och tärna morot. Skär laxfilé i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Laxgryta: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs paprikapulver, torkad dragon och torkad oregano några sekunder. Tillsätt schalottenlök, vitlök och morötter, fräs ytterligare ca 3 min, tills grönsakerna mjuknat.
- Tillsätt krossade tomater, sambal oelek (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite socker, salt och nymald svartpeppar.
- Rör försiktig ner laxbitarna och sjud ytterligare ca 3 min, tills fisken är klar. Servera med basmatiris och ruccola.