Laxgryta med tomat och dragon
25-35
Laktosfri
Utan gluten
6
Points®värde per portion

Laxgryta med tomat och dragon

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • sambal oelek
  • grönsaksbuljong
  • socker

Laxgryta

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morötter
150 g
Laxfilé (Fisk)
270 g
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad dragon
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Sambal oelek
2 krm
Grönsaksbuljong
½ tärning
Socker
½ krm

Till servering

Basmatiris
1 dl
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka schalottenlök och vitlök. Skala och tärna morot. Skär laxfilé i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Laxgryta: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs paprikapulver, torkad dragon och torkad oregano några sekunder. Tillsätt schalottenlök, vitlök och morötter, fräs ytterligare ca 3 min, tills grönsakerna mjuknat.
  4. Tillsätt krossade tomater, sambal oelek (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite socker, salt och nymald svartpeppar.
  5. Rör försiktig ner laxbitarna och sjud ytterligare ca 3 min, tills fisken är klar. Servera med basmatiris och ruccola.