Gräddig svamppanna med lingon och potatispuré
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Gräddig svamppanna med lingon och potatispuré

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • grönsaksbuljong

Potatispuré

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar

Svamppanna

Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
½ msk
Små vita bönor
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Svartpeppar

Till servering

Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
ca ½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 675 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatispuré: Skala och dela mospotatis i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Svamppanna: Skär champinjoner i tjocka skivor. Finhacka bananschalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs allt ca 5 min. 
  3. Häll av och skölj små vita bönor. Vispa ihop vispgrädde, mjölk, majsstärkelse och japansk soja i en skål. Tillsätt mjölkblandningen, bönor, smulad grönsaksbuljong och rikligt med nymald svartpeppar till pannan. Sjud ca 5 min.
  4. Potatispuré: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa den kokta potatisen och vispa ner mjölkblandningen med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Finhacka bladpersilja. Rör ner en sked lingonsylt i svamppannan och strö över persilja. Servera med potatispuré och resten av lingonsylten.