Färsgryta med svamp och potatisgnocchi
Laktosfri

Färsgryta med svamp och potatisgnocchi

3.91 (200)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Köttbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Portabello
150 g
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1½ msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Potatisgnocchi
350 g
(Vete)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
613 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Skiva gul lök och skär portabello i mindre bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs svampen 2-3 min. Tillsätt lök och blandfärs. Fräs ytterligare 2-3 min.
Blanda ner pressad vitlök, torkad timjan, tomatpuré, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt puttra 2-4 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek gnocchin 5-6 min. Skaka om i pannan då och då så att det inte bränner. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva gurka och lägg i en skål. Blanda med socker, salt och vitvinsvinäger.
Grovhacka bladpersilja och blanda ner i färspannan. Servera med stekt gnocchi och gurksallad.
Smaklig måltid!