Färsgryta med svamp och potatisgnocchi
20-30
Laktosfri

Färsgryta med svamp och potatisgnocchi

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • köttbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • vitvinsvinäger

Färspanna

Gul lök
1 st
Portabello
150 g
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Gnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
350 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Gurksallad

Gurka
1 st
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 613 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
  2. Färspanna: Skiva gul lök och skär portabello i mindre bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs svampen 2-3 min. Tillsätt lök och blandfärs. Fräs ytterligare 2-3 min.
  3. Blanda ner pressad vitlök, torkad timjan, tomatpuré, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt puttra 2-4 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  4. Gnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek gnocchin 5-6 min. Skaka om i pannan då och då så att det inte bränner. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Gurksallad: Skiva gurka och lägg i en skål. Blanda med socker, salt och vitvinsvinäger.
  6. Grovhacka bladpersilja och blanda ner i färspannan. Servera med stekt gnocchi och gurksallad.