Morots- och linssoppa med apelsin, timjan och fetaost
25-35
Vegetariskt

Morots- och linssoppa med apelsin, timjan och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Morots- och linssoppa

Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
¾ dl
Vatten
7 dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Frömix
½ förp
Färskost (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 797 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
  3. Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
  4. Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  5. Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan, pressad apelsinsaft och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Smula fetaost. Toppa morots- och linssoppan med smulad fetaost, pumpakärnor och timjan. Servera med surdegsbaguette och färskost.