Vegetariskt
Morots- och linssoppa med apelsin, timjan och fetaost
3.84 (346)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
¾ dl
Vatten
7 dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
½ st
Fetaost
50 g
Frömix
½ förp
Färskost
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 796 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan, pressad apelsinsaft och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Smula fetaost. Toppa morots- och linssoppan med smulad fetaost, pumpakärnor och timjan. Servera med surdegsbaguette och färskost.
Smaklig måltid!