Pork fajitas med kryddig yoghurt och grönsaker

Pork fajitas med kryddig yoghurt och grönsaker

4.01 (73)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mild senap
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Mild senap
2 msk
(Senap)
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Gul paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Sambal oelek
½ tsk
Curry
2 krm
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
619 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna!

Blanda olivolja, pressad vitlök, mild senap, paprikapulver och salt i en rymlig bunke. Strimla gul paprika. Skär fläskkotlett i tunna strimlor och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, sambal oelek, curry och salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kött och marinad på medelvärme ca 2 min. Tillsätt gul paprika och fräs ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Tärna tomat och gurka. Lägg upp tomat, gurka och salladsmix i skålar.
Servera pork fajitas i tortillabröd med grönsaker och kryddig yoghurt!
Smaklig måltid!