Linguine med romanescosås, rostad broccoli, mandel och parmesan
25-35
Laktosfri
Vegetariskt

Linguine med romanescosås, rostad broccoli, mandel och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger

Rostad broccoli och mandel

Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mandelspån (Mandel)
25 g

Romanescosås

Grillad paprika
½ burk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 673 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  3. Rostad broccoli och mandel: Skär broccoli i buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och blanda broccolin med mandelspån. Rosta ytterligare ca 5 min, tills broccolin och mandeln fått fin färg.
  4. Romanescosås: Häll av grillade paprikor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger, riven parmesan, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slät med en stavmixer.
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med romanescosåsen. 
  6. Grovhacka tomat och bladpersilja.
  7. Servera linguine med romanescosås, rostad broccoli och mandel. Toppa med tomat, persilja och riven parmesan.