Ugnsbakad kyckling med senapssås och tomatsallad
30-40

Ugnsbakad kyckling med senapssås och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Senapssås

Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad dragon
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
¾ msk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk

Ugnsbakad kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Tomatsallad

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 631 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och låt koka med potatisen de sista 2 min.
  3. Senapssås: Smält lite smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, dijonsenap (eller välj din favorit), honung och vitvinsvinäger. Sjud ca 4 min.
  4. Ugnsbakad kyckling: Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme ca 2 min per sida. Lägg i en smord ugnsform och häll över senapssåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Tomatsallad: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera ugnsbakad kyckling med senapssås, kokt potatis, broccoli och tomatsallad.