Risonipaella med vitlöksfrästa grönsaker, cashewnötter och oliver
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Risonipaella med vitlöksfrästa grönsaker, cashewnötter och oliver

Ingredienser

Allergener
  • Vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Risonipaella

Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Saffran
1 förp
Risoni (Vete)
150 g

Vitlöksfrästa grönsaker

Fänkål
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Snacksoliver
1 förp
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Kruspersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 529 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla fänkål och grön paprika.
  2. Risonipaella: Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong, paprikapulver, chili flakes och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då.
  3. Vitlöksfrästa grönsaker: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkål, paprika och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Grovhacka kruspersilja. Vänd ner risonin i stekpannan med vitlöksfrästa grönsaker. Toppa risonipaellan med persilja, oliver och cashewnötter.