20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Risonipaella med vitlöksfrästa grönsaker, cashewnötter och oliver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- grönsaksbuljong
- olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Risonipaella
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Saffran
1 förp
Risoni (Vete)
150 g
Vitlöksfrästa grönsaker
Fänkål
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Snacksoliver
1 förp
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Kruspersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 529 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla fänkål och grön paprika.
- Risonipaella: Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong, paprikapulver, chili flakes och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då.
- Vitlöksfrästa grönsaker: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkål, paprika och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Grovhacka kruspersilja. Vänd ner risonin i stekpannan med vitlöksfrästa grönsaker. Toppa risonipaellan med persilja, oliver och cashewnötter.