Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås

3.96 (311)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vegetarisk färs
1 förp
Ströbröd
1 msk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Socker
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
703 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
98 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 5.
Finhacka gul lök och vitlök. Blanda med vegetarisk färs, ströbröd, lite salt och nymald svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 8 små bollar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna ca 2 min tills de fått yta och färg. Lägg frikadellerna på ett fat, spara stekpannan.
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan, tomatpuré och tärnad tomat. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal oelek, smulad grönsaksbuljong och socker. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner frikadellerna i tomatsåsen och blanda runt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner nykokt linguine i tomatsåsen med vegofrikadellerna. Toppa med ruccola!
Smaklig måltid!