Fläskfärs wok med risnudlar, broccoli och koriander
15-20
Laktosfri

Fläskfärs wok med risnudlar, broccoli och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt

Wok

Bananschalottenlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Morotsjulienne
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Flytande honung
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt

Till servering

Broccoli
1 st
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 696 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Klyfta bananschalottenlök. Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt.
  2. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna. 
  3. Wok: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs hackad ingefära, vitlök och chili, fläskfärs och lök ca 4 min. Tillsätt morotsjulienne och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. 
  4. Tillsätt japansk soja, flytande honung, vitvinsvinäger, avhällda nudlar och broccoli till stekpannan. Blanda väl och smaka av med lite salt. Toppa med koriander och chili flakes.