Masala chicken med grönt äpple
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Masala chicken med grönt äpple

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • salt
    • socker
    • vatten

    Masala chicken

    Kycklingfilé
    300 g
    Gul lök
    1 st
    Olivolja
    1 msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Garam masala
    1 förp
    Salt
    ½ tsk
    Krossade tomater
    1 förp
    Coconut cream
    1 förp
    Socker
    1 tsk
    Vatten
    ½ dl
    Grönt äpple
    1 st
    Babyspenat
    65 g

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 665 kcal
    • Fett 21 g
    • Kolhydrater 74 g
    • Protein 45 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Skär kycklingfilé i mindre bitar. Klyfta gul lök.
    3. Masala chicken: Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med pressad vitlök, garam masala och salt.
    4. Tillsätt krossade tomater, coconut cream, vatten och socker till grytan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    5. Grovriv grönt äpple. Vänd ner äpple och babyspenat i grytan.
    6. Servera masala chicken med basmatiris.