Masala chicken med grönt äpple
Laktosfri
Utan gluten

Masala chicken med grönt äpple

3.82 (85)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • socker
    • vatten
    Kycklingfilé
    300 g
    Gul lök
    1 st
    Olivolja
    1 msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Garam masala
    1 förp
    Salt
    ½ tsk
    Krossade tomater
    1 förp
    Coconut cream
    1 förp
    Socker
    1 tsk
    Vatten
    ½ dl
    Grönt äpple
    1 st
    Babyspenat
    65 g
    Basmatiris
    125 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    665 kcal
    Fett:
    21 g
    Kolhydrater:
    74 g
    Protein:
    45 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skär kycklingfilé i mindre bitar. Klyfta gul lök.
     Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med pressad vitlök, garam masala och salt.
    Tillsätt krossade tomater, coconut cream, vatten och socker till grytan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    Grovriv grönt äpple. Vänd ner äpple och babyspenat i grytan.
    Servera masala chicken med basmatiris. 
    Smaklig måltid!