Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
Masala chicken
Kycklingfilé
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 förp
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Socker
1 tsk
Vatten
½ dl
Grönt äpple
1 st
Babyspenat
65 g
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 665 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär kycklingfilé i mindre bitar. Klyfta gul lök.
- Masala chicken: Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med pressad vitlök, garam masala och salt.
- Tillsätt krossade tomater, coconut cream, vatten och socker till grytan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
- Grovriv grönt äpple. Vänd ner äpple och babyspenat i grytan.
- Servera masala chicken med basmatiris.