Laktosfri
Utan gluten
Masala chicken med grönt äpple
3.82 (85)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- vatten
Kycklingfilé
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 förp
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Socker
1 tsk
Vatten
½ dl
Grönt äpple
1 st
Babyspenat
65 g
Basmatiris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 665 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i mindre bitar. Klyfta gul lök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med pressad vitlök, garam masala och salt.
Tillsätt krossade tomater, coconut cream, vatten och socker till grytan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Grovriv grönt äpple. Vänd ner äpple och babyspenat i grytan.
Servera masala chicken med basmatiris.
Smaklig måltid!