Örtstekt kyckling med patatas bravas, paprika och fetaost
Utan gluten

Örtstekt kyckling med patatas bravas, paprika och fetaost

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Potatisklyftor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grön paprika
2 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rökt chilimix
½ förp
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
572 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Paprikan kan även tärnas och ätas rå i salladen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min, tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
 Halvera grön paprika, ta ur kärnhuset. Lägg paprikan på ugnsplåten med potatisen. Tillaga i ca 15 min. Lägg sedan paprikan på skärbrädan och skär i mindre bitar, lägg i en salladsskål.
Halvera och strimla rödlök. Blanda ner rödlök, olivolja, lite salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger i salladsskålen. Tillsätt ruccola och smulad fetaost vid servering.
Krydda kycklingminutfilé med örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. 
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten och rökt chilikrydda, koka upp och sjud ca 6 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
Ringla tomatsåsen från stekpannan över den ugnsrostade potatisen. Servera med kyckling och paprikasallad.
Smaklig måltid!