Örtstekt kyckling med patatas bravas, paprika och fetaost
15-20
Utan gluten

Örtstekt kyckling med patatas bravas, paprika och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • vatten

Ugnsrostad potatis

Potatisklyftor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Paprikasallad

Grön paprika
2 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger

Kyckling

Minutfilé
330 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rökt chilikrydda
½ förp
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 575 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Paprikan kan även tärnas och ätas rå i salladen!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min, tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
  3. Paprikasallad: Halvera grön paprika, ta ur kärnhuset. Lägg paprikan på ugnsplåten med potatisen. Tillaga i ca 15 min. Lägg sedan paprikan på skärbrädan och skär i mindre bitar, lägg i en salladsskål.
  4. Halvera och strimla rödlök. Blanda ner rödlök, olivolja, lite salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger i salladsskålen. Tillsätt ruccola och smulad fetaost vid servering.
  5. Kyckling: Krydda kycklingminutfilé med örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. 
  6. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten och rökt chilikrydda, koka upp och sjud ca 6 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
  7. Ringla tomatsåsen från stekpannan över den ugnsrostade potatisen. Servera med kyckling och paprikasallad.