Utan gluten
Örtstekt kyckling med patatas bravas, paprika och fetaost
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatisklyftor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grön paprika
2 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rökt chilimix
½ förp
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Paprikan kan även tärnas och ätas rå i salladen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min, tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
Halvera grön paprika, ta ur kärnhuset. Lägg paprikan på ugnsplåten med potatisen. Tillaga i ca 15 min. Lägg sedan paprikan på skärbrädan och skär i mindre bitar, lägg i en salladsskål.
Halvera och strimla rödlök. Blanda ner rödlök, olivolja, lite salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger i salladsskålen. Tillsätt ruccola och smulad fetaost vid servering.
Krydda kycklingminutfilé med örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten och rökt chilikrydda, koka upp och sjud ca 6 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
Ringla tomatsåsen från stekpannan över den ugnsrostade potatisen. Servera med kyckling och paprikasallad.
Smaklig måltid!