Laktosfri
Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris
4.18 (501)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
2 msk
Vatten
1½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Kinesisk soja
Pak choy
½ förp
Broccoli
½ st
Olja
Salt
Svartpeppar
Jasminris
125 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 656 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Skär pak choy i små klyftor. Skär broccoli i små buketter.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs med lite salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt schalottenlök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt japansk soja, vatten, sambal oelek (efter egen smak), vitvinsvinäger, flytande honung och majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite kinesisk soja.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och broccoli ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta lime. Servera fläskfärspanna med jasminris, pak choy, röd paprika och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!