Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris
Laktosfri

Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris

4.18 (501)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Kinesisk soja
(Sojabönor, Vete)
Pak choy
½ förp
Broccoli
½ st
Olja
Salt
Svartpeppar
Jasminris
125 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
656 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka schalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Skär pak choy i små klyftor. Skär broccoli i små buketter.
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs med lite salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt schalottenlök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt japansk soja, vatten, sambal oelek (efter egen smak), vitvinsvinäger, flytande honung och majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite kinesisk soja.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och broccoli ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Klyfta lime. Servera fläskfärspanna med jasminris, pak choy, röd paprika och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!