Tomat- och paprikadoftande pasta med fetaost och mandeltopping
25-35
Vegetariskt

Tomat- och paprikadoftande pasta med fetaost och mandeltopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • tomatpuré
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Tomat- och paprikapasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Rödlök
1 st
Gul paprika
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Färskost med paprika (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar

Sallad

Tomat
2 st
Gul paprika
½ st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Salt

Topping

Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 823 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna mandelspånen i en torr och het stekpanna innan servering. Passa noga så de inte bränner!

  1. Koka rigatepasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka rödlök. Strimla paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
  3. Tillsätt paprika, krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min, tills paprikan är mjuk. Ta grytan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Sallad: Skär tomat och paprika i mindre bitar. Blanda med mixsallad i en skål. Dressa med lite olivolja, balsamvinäger och salt. 
  5. Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Smula fetaost över pastan och strö på persilja och mandelspån. Servera med sallad.