Smörstekt torsk med mild pepparrotsås, potatis och citron
25-35

Smörstekt torsk med mild pepparrotsås, potatis och citron

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st

Pepparrotsås

Smör (Mjölk)
2 msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Mjölk (Mjölk)
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Pepparrot

Smörstekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Smör (Mjölk)
1 msk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Pepparrotsås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot efter smak, ta lite i taget.
  3. Broccoli: Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna.
  4. Smörstekt torsk: Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek torsken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
  5. Klyfta citronen. Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.