Laktosfri
Utan gluten
Wallenbergare med potatispuré och citronstekt brysselkål
Nytt recept
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- mjölk
- olja
- salt
- smör
- ströbröd
- svartpeppar
Nötfärs
250 g
Äggula
1 st
Mjölk
½ dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
Olja
Brysselkål
¾ förp
Citron
1 st
Smör
Salt
Svartpeppar
Mospotatis
450 g
Citronsaft
Mjölk
½ dl
Smör
1 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 569 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Klassiska Wallenbergare görs egentligen på kalvfärs, vispgrädde och äggulor. Här har vi gjort en något lättare variant.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda nötfärs, äggula, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke. Forma till 2 biffar. Lägg ströbröd på en tallrik och vänd biffarna i ströbrödet. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått en fin gyllenbrun yta. Lägg över biffarna i en ugnsform. Tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Ansa och halvera brysselkålen. Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet (resten av citronen används till potatispurén). Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 3 min. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och det rivna citronskalet.
Värm mjölk och smör i mikrovågsugn eller i en liten kastrull. Häll av mospotatisen. Krossa potatisen och blanda ner mjölkblandningen. Vispa till en puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med pressad saft från den använda citronen och lite salt.
Servera Wallenbergare med citronstekt brysselkål och potatispuré.
Smaklig måltid!