Utan gluten
Laktosfri
Vietnamesisk nudelsallad med shiitake och jordnötter
3.88 (171)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
Risnudlar
120 g
Sesamolja
1 msk
Shiitake
100 g
Pak choy
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Mango
1 st
Mynta
20 g
Jordnötter
30 g
Olja
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
2 msk
Sesamfrön
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Tofu
200 g
Salt
2 krm
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 671 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
I denna vegetariska Nuoc Cham ersätts fisksås med soja och sesamfrön som ger en fyllig smak!
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och lägg i en salladsskål. Klipp nudlarna i mindre bitar och ringla över sesamolja.
Koka upp vatten och socker. Rör om tills sockret löst sig. Tillsätt pressad limesaft, pressad vitlök, japansk soja, sesamfrön och chili flakes. Låt stå tills steg 6.
Tärna tofu och krydda med salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek tofun runt om ca 4 min, tills den fått fin färg. Lägg ner i skålen med nuoc cham-dressing och spara pannan.
Kvarta shiitake. Skär pak choy i grova bitar. Skiva vitlök. Skala och tärna mango. Strimla mynta. Grovhacka jordnötter.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och fräs shiitake ca 4 min. Tillsätt pak choy och vitlök, stek ytterligare ca 1 min.
Vänd ner tofu, hälften av nuoc cham-dressingen, mango, stekt shiitake och pak choy i skålen med risnudlar.
Toppa nudelsalladen med mynta, jordnötter och lite chili flakes. Servera med resten av nuoc cham-dressingen.
Smaklig måltid!