Löpefri
Vegokebab med egen hummus och tzatziki
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Citron
½ st
Kikärtor
1 förp
Vatten
½ dl
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Gurka
½ st
Matyoghurt
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
Olivolja
Vegokebab
½ förp
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 655 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft, vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slät.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Värm tortillabröden hastigt i en torr stekpanna. Lägg i en kökshandduk tills servering.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek vegokebab ca 5 min tills den fått fin färg.
Tärna tomat och gurka. Fyll bröden med hummus, tzatziki, vegokebab, mixsallad och tomat. Rulla ihop och servera direkt!
Smaklig måltid!