Vegokebab med egen hummus och tzatziki
Löpefri

Vegokebab med egen hummus och tzatziki

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Citron
½ st
Kikärtor
1 förp
Vatten
½ dl
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Gurka
½ st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Olivolja
Vegokebab
½ förp
(Sojabönor)
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
655 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft, vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slät.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Värm tortillabröden hastigt i en torr stekpanna. Lägg i en kökshandduk tills servering.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek vegokebab ca 5 min tills den fått fin färg.
Tärna tomat och gurka. Fyll bröden med hummus, tzatziki, vegokebab, mixsallad och tomat. Rulla ihop och servera direkt!
Smaklig måltid!