Vegetarisk nachogratäng med mexikansk bönsallad
Utan gluten
Löpefri

Vegetarisk nachogratäng med mexikansk bönsallad

Nytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Röd paprika
1 st
Majs
1 förp
Olja
Linas tre kryddor
4 tsk
Tomatpuré
½ msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sambal oelek
1 krm
Salt
Svartpeppar
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Tortillachips
100 g
Torkad oregano
½ msk
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Koriander
10 g
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Morot
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
579 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Givetvis går det lika bra att servera bönorna som de är, eller blanda ner dem i gratängen!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta bananschalottenlök tunt. Dela tomat och röd paprika i mindre bitar. Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs lök, majs och Linas tre kryddor ca 2 min på medelvärme.
Tillsätt tomat och paprika, fräs ca 4 min. Rör ner tomatpuré, socker, vitvinsvinäger och sambal oelek (efter smak). Fräs ytterligare någon minut tills allt är mjukt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Mixa mjölk, ägg och smulad fetaost med en stavmixer i en mixerbunke. Bred ut paprikafyllningen i en liten smord ugnsform. Fördela tortillachips (krossa eventuellt chipsen lätt) över formen och ringla på fetaostkräm. Toppa med torkad oregano. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills gratängen har fått fin färg.
 Häll av och skölj svarta bönor och lägg upp i en skål. Grovhacka hälften av koriandern. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda bönorna med pressad vitlök, hackad koriander, rivet limeskal och pressad saft från halva limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och grovriv morot. Lägg upp riven morot och resten av koriandern i skålar. Klyfta resten av limen. 
Servera nygräddad nachogratäng med bönsallad, morötter, koriander och limeklyfta.
Smaklig måltid!