Ugnsbakad lax med citronstuvad kål och fänkålssallad
Laktosfri

Ugnsbakad lax med citronstuvad kål och fänkålssallad

Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Salt
3 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Vitkål
250 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Fänkål
½ st
Dill
10 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
584 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är klar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla vitkål tunt.
Hetta upp lite smör i en kastrull. Fräs vitkål ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, smulad kycklingbuljong och citronskal. Sjud ca 5 min. Smaka av med pressad citronsaft och lite salt.
Skiva fänkål tunt, gärna på mandolin, och grovhacka all dill. Lägg fänkål och hälften av dillen i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. 
Klyfta resten av den använda citronen. Servera ugnsbakad lax med citronstuvad kål, fänkålssallad, kokt potatis och citronklyfta. Toppa med resten av dillen!
Smaklig måltid!