Ugnsbakad lax med dillstekta morötter och senapsstuvad potatis
1,1 kg CO2e

Ugnsbakad lax med dillstekta morötter och senapsstuvad potatis

Nytt recept
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
Morötter
300 g
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
Flytande honung
½ msk
Dill
20 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
578 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera småpotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, dijonsenap och lite salt. Koka upp och sjud ca 5 min. Vänd ner den kokta potatisen.
Skär morötter i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek morötterna tillsammans med lite salt och honung ca 6 min. Grovhacka dill. Rör ner vitvinsvinäger, dill och nymald svartpeppar i pannan.
Servera ugnsbakad lax med senapsstuvad potatis och dillstekta morötter.
Smaklig måltid!