1,1 kg CO2e
Ugnsbakad lax med dillstekta morötter och senapsstuvad potatis
Nytt recept
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Laxfilé
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Smör
2 tsk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dijonsenap
1 msk
Salt
Morötter
300 g
Smör
1 tsk
Salt
Flytande honung
½ msk
Dill
20 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 578 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera småpotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, dijonsenap och lite salt. Koka upp och sjud ca 5 min. Vänd ner den kokta potatisen.
Skär morötter i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek morötterna tillsammans med lite salt och honung ca 6 min. Grovhacka dill. Rör ner vitvinsvinäger, dill och nymald svartpeppar i pannan.
Servera ugnsbakad lax med senapsstuvad potatis och dillstekta morötter.
Smaklig måltid!