Laktosfri
Udonnudlar i citrongräsbuljong med ägg, pak choy och sesamfrön
Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- socker
- vatten
- vitlök
Olja
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Citrongräs
50 g
Olja
½ msk
Vatten
4 dl
Japansk soja
2 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Udonnudlar
½ förp
Ägg
2 st
Pak choy
1 förp
Sesamfrön
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 620 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka udonnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och koka 8 min. Häll av och spola i kallt vatten.
Häll neutral olja i en liten kastrull. Tillsätt pressad vitlök och chili flakes. Hetta upp oljan tills vitlöken börjar få färg. Häll över i en liten skål.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kvarta champinjoner. Krossa citrongräs med baksidan av en kniv. Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och stek svampen ca 2 min. Tillsätt citrongräs, ingefära och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, japansk soja, smulad grönsaksbuljong och socker. Koka ca 10 min under lock.
Rosta sesamfrön ca 2 min i en stekpanna utan fett, tills de fått fin färg. Lägg över i en skål. Skala och dela äggen. Skär den vita delen av pak choy i bitar. Finstrimla de gröna bladen. Låt de vita pak choy-bitarna koka med i citrongräsbuljongen ca 2 min.
Lägg nudlar i djupa tallrikar. Häll över varm citrongräsbuljong och grönsaker. Toppa med finstrimlad pak choy, ägghalvor och rostade sesamfrön. Servera med chiliolja.
Smaklig måltid!