Turkey subway med grön chili och lime

Turkey subway med grön chili och lime

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • ketchup
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitlök
Grön chili
½ st
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Mynta
10 g
Flingsalt
Kalkonfärs
300 g
Olja
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Malen koriander
1 tsk
Socker
1 tsk
Ketchup
1 msk
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
(Korn, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
668 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ska du på picknick? Låt färsen svalna innan du fyller bröden. Slå gärna in baguetterna i smörgåspapper!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguetten enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
 Bryt blad från romansalladen. Skiva tomat tunt. Skiva grön chili tunt - kärna ur chilin om du önskar mindre hetta! Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin, och lägg i en skål.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal och grön chili i en liten skål. Blanda med matyoghurt och salt.
 Pressa över saft från den använda limen och strö över lite flingsalt i skålen med skivad rödlök. Blanda väl.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt pressad vitlök, malen koriander, socker, ketchup och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
Dela surdegsbaguette på hälften. Skär ett snitt i varje brödhalva och fördela chilidressing i ett jämnt lager. Fyll bröden med grönsaker, myntablad och stekt kalkonfärs -  se tips! Servera direkt!
Smaklig måltid!