Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- ketchup
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitlök
Grön chili
½ st
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Mynta
10 g
Flingsalt
Kalkonfärs
300 g
Olja
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Malen koriander
1 tsk
Socker
1 tsk
Ketchup
1 msk
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 668 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ska du på picknick? Låt färsen svalna innan du fyller bröden. Slå gärna in baguetterna i smörgåspapper!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguetten enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Bryt blad från romansalladen. Skiva tomat tunt. Skiva grön chili tunt - kärna ur chilin om du önskar mindre hetta! Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin, och lägg i en skål.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal och grön chili i en liten skål. Blanda med matyoghurt och salt.
Pressa över saft från den använda limen och strö över lite flingsalt i skålen med skivad rödlök. Blanda väl.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt pressad vitlök, malen koriander, socker, ketchup och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
Dela surdegsbaguette på hälften. Skär ett snitt i varje brödhalva och fördela chilidressing i ett jämnt lager. Fyll bröden med grönsaker, myntablad och stekt kalkonfärs - se tips! Servera direkt!
Smaklig måltid!