Utan gluten
Laktosfri
Tofu i jordnötssås med pak choy och lime
3.37 (65)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Malen ingefära
1 tsk
Jordnötter
30 g
Socker
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Japansk soja
1 msk
Kokosmjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Tofu
200 g
Pak choy
½ förp
Rödlök
½ st
Olja
Salt
2 krm
Jasminris
150 g
Salladslök
½ förp
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs lök, vitlök, malen ingefära och jordnötter ca 1 min.
Tillsätt socker, chili flakes, japansk soja, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda ca 5 min. Mixa såsen slät.
Tärna tofu. Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek tofu, pak choy, lök och salt på hög värme ca 4 min. Sänk värmen och slå på jordnötssåsen, låt allt bli varmt.
Strimla salladslök. Klyfta lime. Servera tofu i jordnötssås med jasminris och limeklyfta. Toppa med salladslök.
Smaklig måltid!