Tofu i jordnötssås med pak choy och lime
Utan gluten
Laktosfri

Tofu i jordnötssås med pak choy och lime

3.37 (65)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Malen ingefära
1 tsk
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Socker
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Kokosmjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Pak choy
½ förp
Rödlök
½ st
Olja
Salt
2 krm
Jasminris
150 g
Salladslök
½ förp
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
684 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs lök, vitlök, malen ingefära och jordnötter ca 1 min. 
Tillsätt socker, chili flakes, japansk soja, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda ca 5 min. Mixa såsen slät.
 Tärna tofu. Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek tofu, pak choy, lök och salt på hög värme ca 4 min. Sänk värmen och slå på jordnötssåsen, låt allt bli varmt. 
Strimla salladslök. Klyfta lime. Servera tofu i jordnötssås med jasminris och limeklyfta. Toppa med salladslök.
Smaklig måltid!