Laktosfri
Timjansstekt fläskkotlett med löksky och äpple- och persiljesallad
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
Socker
½ tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Torkad timjan
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 490 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Skiva gul lök. Hetta upp smör i en kastrull och stek löken tillsammans med socker ca 3 min. Blanda ner rödvinsvinäger, vatten, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka ca 5 min. Rör ut majsstärkelse i lika delar vatten och rör ner i såsen. Koka upp och sjud ca 1 min.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor och krydda med salt, torkad timjan och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Tärna äpple och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Grovhacka persilja och blanda ner i skålen.
Servera timjansstekta fläskkotletter med äpple- och persiljesallad, löksky och rostad potatis.
Smaklig måltid!