Laktosfri
Tagliatelle verde med ruccolapesto, broccoli och mandelspån
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Citron
1 st
Mandelspån
25 g
Parmesanost
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Olivolja
1 msk
Ruccola
30 g
Cocktailtomater
250 g
Flingsalt
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Flingsalt
Tagliatelle
200 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 645 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skölj citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna tills de är gyllene! Finriv all parmesanost.
Lägg allt citronskal, saften från en halv citron, parmesanost, mandelspån, pressad vitlök, vatten, olivolja och ruccola i en mixerbunke. Mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten, när du häller av pastan.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek broccolin ca 5 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 30 sek. Smaka av med lite flingsalt. Lägg på en tallrik.
Halvera cokctailtomater. Blanda ruccolapesto med nykokt pasta, cocktailtomater och sparat pastavatten. Smaka av pastan med resten av citronen, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera tagliatelle verde toppad med vitlöksstekt broccoli och riven parmesan.
Smaklig måltid!