Sydamerikansk ugnspytt med chimichurri och stekt ägg
Utan gluten

Sydamerikansk ugnspytt med chimichurri och stekt ägg

Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½+½ tsk
Linas tre kryddor
½+½ msk
Salt
1+1 krm
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Svarta bönor
1 förp
Citron
½ st
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Olivolja
Ägg
2 st
(Ägg)
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
522 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med hälften av olivoljan, Linas tre kryddor och salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. 
Tärna rödlök och röd paprika. Häll av och skölj svarta bönor. Blanda lök, paprika och bönor med resten av olivoljan, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Ta ut plåten med sötpotatis och fördela grönsakerna ovanpå. Rosta högt upp i ugnen ytterligare ca 10 min. 
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja, bananschalottenlök, vitlök och röd chili. Lägg allt i en skål och blanda med pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja och salt. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek äggen ca 2 min, gulan får gärna vara krämig. Krydda med lite salt.
Servera sydamerikansk ugnspytt med chimichurri, stekt ägg och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!