Laktosfri
Sydamerikansk fisksoppa med lime, paprika och korianderaioli
Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vitlök
- olivolja
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- sambal oelek
Surdegsbaguette
1 st
Koriander
10 g
Majonnäs
½ dl
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Grön paprika
1 st
Tomat
2 st
Torskfilé
300 g
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ l
Kycklingbuljong
1 påse
Sambal oelek
Salt
Lime
1 st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 688 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tillaga baguetten enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka koriander och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, salt och pressad vitlök.
Grovhacka gul lök, finhacka vitlök, skär grön paprika i mindre bitar och tärna tomaterna. Skär fisken i mindre bitar (ca 3x3 cm).
Fräs lök och vitlök i en kastrull eller stekgryta med olivolja ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt torsk, paprika och tomat. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av soppan med sambal oelek, salt och pressad saft från 1 lime.
Grovhacka koriander. Toppa soppan med färsk koriander och servera med baguette och korianderaioli.
Smaklig måltid!