Sydamerikansk fisksoppa med lime, paprika och korianderaioli
Laktosfri

Sydamerikansk fisksoppa med lime, paprika och korianderaioli

Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • sambal oelek
Surdegsbaguette
1 st
(Korn, Vete)
Koriander
10 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Grön paprika
1 st
Tomat
2 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ l
Kycklingbuljong
1 påse
Sambal oelek
Salt
Lime
1 st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
688 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tillaga baguetten enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka koriander och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, salt och pressad vitlök.
Grovhacka gul lök, finhacka vitlök, skär grön paprika i mindre bitar och tärna tomaterna. Skär fisken i mindre bitar (ca 3x3 cm).
Fräs lök och vitlök i en kastrull eller stekgryta med olivolja ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt torsk, paprika och tomat. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av soppan med sambal oelek, salt och pressad saft från 1 lime.
Grovhacka koriander. Toppa soppan med färsk koriander och servera med baguette och korianderaioli.
Smaklig måltid!