Svampcarbonara med bacon, vitlök och parmesan
20-30
1,2 kg CO2e

Svampcarbonara med bacon, vitlök och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • äggula
  • salt
  • svartpeppar

Svampcarbonara

Linguine (Vete)
200 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Tärnat bacon
1 förp
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Äggula (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tillbehör

Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 831 kcal
  • Fett 42 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan som blir över - använd nästa gång du ska göra maränger, omelett eller pannkakor!

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Finhacka gul lök och skiva champinjoner. Tärna tomater. Finhacka bladpersilja. Finriv parmesanost. Rör ihop crème fraiche och äggula i en liten skål.
  3. Svampcarbonara: Hetta upp en torr stekpanna. Lägg ner bacon i pannan och stek ca 2 min, tills det fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och spara pannan.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Stek lök och svamp i den använda stekpannan, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner stekt bacon i svampfräset.
  6. Ta pannan från värmen. Vänd ner nykokt pasta i pannan. Rör ner äggblandningen. Blanda väl. Smaka av med lite salt.
  7. Toppa svampcarbonara med riven parmesan, tomat, persilja och rikligt med nymald svartpeppar.