Löpefri
Stekt panerad halloumaki med rotfruktssallad och sparris- och mandelcrème
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- lupin·
- gluten·
- Mjölk·
- Nötter·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
1 ½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Halloumaki
175 g
Ägg
1 st
Vetemjöl
⅓ dl
Ströbröd
½ dl
Olivolja
Orzomix
1 ½ dl
Mixsallad
30 g
Kronärtskockor
⅖ burk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Salt
Svartpeppar
Sparris- och mandelcrème
⅕ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala morot och palsternacka. Skär allt i mindre bitar. Klyfta rödlök.
Koka orzomix enligt anvisning på förpackningen.
Lägg morot, palsternacka och rödlök på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Vispa upp ägg i en djup tallrik. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Dela halloumaki i ca 6 bitar. Vänd osten först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek osten på medelvärme ca 3 min, vänd ett par gånger under tiden.
Blanda orzomix med rostade rotfrukter, mixsallad, avhällda kronärtskockor och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rotfruktssallad med nystekt halloumaki. Toppa med en klick sparris- och mandelcrème.
Smaklig måltid!