Laktosfri
Utan gluten
Stekt laxfilé med tomat- och fänkålsragu
Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 msk
Vatten
2 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Babyspenat
30 g
Laxfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 529 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär fänkål och schalottenlök i tärningar (ca ½ cm). Hacka vitlök och halvera cocktailtomater. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs fänkål, lök och vitlök ca 5 min. Tillsätt tomater, vatten, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Vänd ner babyspenat i tomat- och fänkålsragun. Servera till nystekt laxfilé och kokt potatis.
Smaklig måltid!