Stekt laxfilé med tomat- och fänkålsragu
Laktosfri
Utan gluten

Stekt laxfilé med tomat- och fänkålsragu

Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 msk
Vatten
2 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Babyspenat
30 g
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
529 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skär fänkål och schalottenlök i tärningar (ca ½ cm). Hacka vitlök och halvera cocktailtomater. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs fänkål, lök och vitlök ca 5 min. Tillsätt tomater, vatten, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
 Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Vänd ner babyspenat i tomat- och fänkålsragun. Servera till nystekt laxfilé och kokt potatis. 
Smaklig måltid!