Stekt laxfilé med citronrostad blomkål och dragonsås

Stekt laxfilé med citronrostad blomkål och dragonsås

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mild senap
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Citron
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
1 tsk
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Salt
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
600 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär blomkål i buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet, spara till servering. 
Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), smulad kycklingbuljong, torkad dragon och mild senap (välj din favorit). Sjud ca 4 min. Smaka av med lite pressad citronsaft (ca 1 tsk) och salt.
Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Klyfta resten av den använda citronen. Blanda det rivna citronskalet med den rostade blomkålen. Servera stekt laxfilé med citronrostad blomkål, kokt potatis, dragonsås och citronklyfta.
Smaklig måltid!