Köttfärssås med grönkål och färsk pasta

Köttfärssås med grönkål och färsk pasta

3.78 (144)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • torkad rosmarin
  • vatten
  • vitlök
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
500 g
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Grönkålsmix
1 förp
Tomatpuré
2 msk
Torkad rosmarin
1 msk
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Datterini tomatsås
1 förp
Vatten
2 dl
Pappardelle
500 g
(Ägg, Vete)
Salt
Riven parmesan
1 påse
(Mjölk, Laktos)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Ta fram alla ingredienser. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Ta fram en stekgryta med lock, ett stort serveringsfat, måttsats, vitlökspress, durkslag, kniv och skärbräda.
Klyfta rödlök och grovhacka tomat.

Hetta upp lite olivolja i stekgrytan. Fräs lök och nötfärs 2-3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftorna.

Tillsätt grönkålsmix, tomat, tomatpuré, torkad rosmarin och socker. Smula ner grönsaksbuljongen. Fräs ytterligare 1-2 min.
Häll på tomatsåsen (datterini sugo) och vatten. Sänk värmen och sjud 5-6 min, under lock. 
Lägg ner färsk pappardelle i det kokande vattnet. Koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslaget och lägg tillbaka i kastrullen.
Blanda pastan med köttfärssåsen och lägg upp på serveringsfatet. Strö på riven parmesan. Servera direkt.
Smaklig måltid!