Sötpotatissallad med getost, grillad majs och jordnötter
Utan gluten
Löpefri

Sötpotatissallad med getost, grillad majs och jordnötter

4.3 (171)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Avokado
½ st
Koriander
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vatten
¾ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Majskolv
1 st
Nektarin
2 st
Avokado
½ st
Getost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
731 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
91 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen.
Skär sötpotatis i stora tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Grovhacka avokado och koriander. Skiva vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt vatten, vitvinsvinäger, salt och chili flakes. Mixa slätt.
Dra av blasten från majskolven och ta bort trådarna. Halvera och kärna ur nektariner.
Grilla majskolven runt om ca 10 min, tills den är mjuk och fått ordentligt med färg. Grilla nektariner med snittytan nedåt tills de fått fin färg. Du kan också steka grönsakerna i en grill- eller stekpanna.
Skär majskornen från kolven. Skär grillad nektarin och avokado i mindre bitar. Bryt getost i bitar. Grovhacka jordnötter.
Lägg upp rostad sötpotatis, mixsallad, majs, avokado och nektarin på ett fat. Toppa salladen med getost och jordnötter. Servera med korianderdressing.
Smaklig måltid!