Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- vitvinsvinäger
- vatten
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
Solgul morotssoppa
Palsternacka
1 st
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 ½ msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
3 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Flytande honung
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Surdegspavé (Vete)
½ förp
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 558 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Frys in bröden som blir över.
- Solgul morotssoppa: Skala och skär palsternacka och morötter i cm-stora bitar. Skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt tillsammans med pressad vitlök på medelvärme ca 3 min.
- Tillsätt malen ingefära, vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde och honung. Smula ner grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 12 min, tills rotfrukterna är mjuka.
- Tillbehör: Tärna tomat och gurka. Finhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
- Solgul morotssoppa: Häll av och skölj blandade bönor, lägg ner i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa soppan med grönsakstärningar och persilja. Servera med nygräddat bröd.