Solgul morotssoppa med nygräddat bröd
30

Solgul morotssoppa med nygräddat bröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Solgul morotssoppa

Palsternacka
1 st
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 ½ msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
3 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Flytande honung
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Surdegspavé (Vete)
½ förp
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 561 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Frys in bröden som blir över.
  3. Solgul morotssoppa: Skala och skär palsternacka och morötter i cm-stora bitar. Skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt tillsammans med pressad vitlök på medelvärme ca 3 min.
  4. Tillsätt malen ingefära, vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde och honung. Smula ner grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 12 min, tills rotfrukterna är mjuka. 
  5. Tillbehör: Tärna tomat och gurka. Finhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar. 
  6. Solgul morotssoppa: Häll av och skölj blandade bönor, lägg ner i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Toppa soppan med grönsakstärningar och persilja. Servera med nygräddat bröd.