35-45
Laktosfri
Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamdressing
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Srirachasås
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Socker
2 tsk
Neutral olja
1 tsk
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Vatten
2 msk
Sojainkokt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Malen ingefära
1 tsk
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
¼ dl
Vatten
8 dl
Chilistekt pak choy & svamp
Champinjoner
125 g
Pak choy
1 förp
Neutral olja
Chili flakes
2 krm
Salt
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 732 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg upp i en skål.
- Sesamdressing: Finhacka koriander. Lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, malen ingefära, 3/4 av de rostade sesamfröna, srirachasås, tomatpuré, socker, neutral olja, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
- Sojainkokt lax: Krossa vitlöksklyftan. Tvätta och halvera limen. Pressa ner limesaften i en kastrull och lägg ner de använda limehalvorna. Tillsätt den krossade vitlöksklyftan, malen ingefära, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Dra kastrullen från värmen och lägg ner laxen, lägg på ett lock och låt dra ca 15 min.
- Chilistekt pak choy och svamp: Kvarta champinjoner och skär pak choy i grova bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen ca 4 min. Tillsätt pak choy och stek ytterligare 1 min. Krydda med chili flakes, lite salt och resten av de rostade sesamfröna. Toppa med koriander.
- Servera sojainkokt lax med sesamdressing, jasminris, chilistekt pak choy och svamp.