35
0,8 kg CO2e
Utan gluten
Soja- och ingefärswokad kyckling med sesamfrön, limedressing och rödkålssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
- neutral olja
Limedressing
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm
Rödkålssallad
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Rödkål
250 g
Ingefära
½ bit
Koriander
20 g
Limesaft
Socker
½ tsk
Salt
Sojasås
Majsstärkelse
½ tsk
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
2 krm
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
¾ tsk
Vatten
1 dl
Wokad kyckling
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Majsstärkelse
1 ½ msk
Neutral olja
½ msk
Tillbehör
Jasminris
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 723 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 93 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Limedressing: Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela limen och lägg i en skål (saften används till salladen i punkt 4). Blanda med matyoghurt och salt.
- Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna.
- Rödkålssallad: Strimla rödkålen så tunt som möjligt. Skala och finriv ingefäran (ca 1 msk) och grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad saft från halva den använda limen, socker och lite salt. Toppa med rostade sesamfrön.
- Sojasås: Blanda ihop majsstärkelse, socker, chili flakes, japansk soja, kinesisk soja och vatten i en skål.
- Wokad kyckling: Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skär kycklingfilé i tunna strimlor. Lägg den strimlade kycklingen och majsstärkelse i en plastpåse. Förslut påsen och skaka om ordentligt så att kycklingen blandas med majsstärkelsen.
- Stek den panerade kycklingen på hög värme i en stekpanna eller wok med neutral olja. Den ska bli gyllenbrun och krispig. Tillsätt ingefära och vitlök, stek ytterligare 1 min. Blanda ner sojasåsen och låt allt koka ihop till en simmig sås ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Servera soja- och ingefärswokad kyckling med jasminris, sallad och limedressing.