Soja- och ingefärswokad kyckling med sesamfrön, limedressing och rödkålssallad
0,8 kg CO2e
Utan gluten

Soja- och ingefärswokad kyckling med sesamfrön, limedressing och rödkålssallad

4.05 (117)
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Rödkål
250 g
Ingefära
½ bit
Koriander
20 g
Limesaft
Socker
½ tsk
Salt
Majsstärkelse
½ tsk
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
2 krm
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Kinesisk soja
¾ tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 dl
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Majsstärkelse
1 ½ msk
Olja
½ msk
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
722 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela limen och lägg i en skål (saften används till salladen i punkt 4). Blanda med matyoghurt och salt.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna.
Strimla rödkålen så tunt som möjligt. Skala och finriv ingefäran (ca 1 msk) och grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad saft från halva den använda limen, socker och lite salt. Toppa med rostade sesamfrön.
Blanda ihop majsstärkelse, socker, chili flakes, japansk soja, kinesisk soja och vatten i en skål. 
Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skär kycklingfilé i tunna strimlor. Lägg den strimlade kycklingen och majsstärkelse i en plastpåse. Förslut påsen och skaka om ordentligt så att kycklingen blandas med majsstärkelsen. 
Stek den panerade kycklingen på hög värme i en stekpanna eller wok med neutral olja. Den ska bli gyllenbrun och krispig. Tillsätt ingefära och vitlök, stek ytterligare 1 min. Blanda ner sojasåsen och låt allt koka ihop till en simmig sås ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera soja- och ingefärswokad kyckling med jasminris, sallad och limedressing.
Smaklig måltid!